رزوه میلگرد چیست و روش های آن

رزوه میلگرد چیست و روش های آن

رزوه میلگرد چیست و روش های آن


رزوه میلگرد چیست و روش های آن

میلگرد رزوه، شیارهای مارپیچی در قسمت انتهایی خود دارد که توسط دستگاه‌های رزوه‌زن ایجاد می‌شود.شیارهای مارپیچی، شرایط اتصال محکم میلگردها را با بهره‌گیری از کوپلرها فراهم می‌کنند. درواقع، هدف از رزوه میلگرد ایجاد اتصالی محکم و امن است. میلگردهای رزروه شده از مقاطع ساختمانی هستند که در بسیاری از پروژه‌های ساخت‌وساز مورد استفاده قرار می‌گیرند. برهمین‌اساس، دستگاه‌های رزوه‌کاری و کار با آن‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد و از سری خدمات مهم صنعتی به شمار می‌آید. ضمنا، با مطالعه مقاله میلگرد چیست و انواع آن می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره جزئیات این مقطع فولادی به دست آورید. در این مطلب نیز هرآنچه که درباره رزوه میلگرد و دستگاه انجام آن باید بدانید، آورده شده است.

رزوه میلگرد چیست؟

رزوه میلگرد یکی از فرآیندهای مهم دنیای صنعت است که در جریان آن، شیارهایی بر روی سطوح میلگردها شکل می‌گیرد. با این شیارهای ایجادشده می‌توان اتصالات مکانیکی میلگردها به یکدیگر یا به سایر قطعات را به بهترین شکل، انجام داد. ضمن‌اینکه مشخصات فنی میلگرد بعد از رزوه‌کاری تا حدی تغییر می‌کند. به‌عنوان مثال، طول میلگرد را می‌توان با رزوه‌زنی افزایش داد. درهرحال، این فرآیند ضمن ساده‌سازی اتصالات، مقاومت بیشتری به سازه‌های بتنی می‌بخشد. به‌این‌ترتیب، سازه‌های بتنی با استفاده از میلگرد رزوه از پایداری بیشتری برخوردار خواهند بود. علاوه‌براین، رزوه میلگرد یکی از ترفندهای افزایش مقاومت کششی آن است.

روش انجام رزوه میلگرد

انجام رزوه میلگرد شامل سه مرحله اصلی آماده‌سازی میلگرد، تنظیم دستگاه رزوه‌زنی و درنهایت، رزوه‌زنی می‌شود که در ادامه به توضیح هر یک از این موارد پرداخته‌ایم:

1. آماده‌سازی میلگرد

آماده‌سازی، اولین مرحله در ایجاد میلگرد رزوه است. در این مرحله، شما باید میلگرد را به خوبی بررسی کرده و تمام آلودگی‌های آن اعم از گریس، روغن و خاک را پاک کنید. برای پاکسازی آن‌ها می‌توانید از سمباده، برس سیمی و شوینده‌های مناسب استفاده نمایید. توجه داشته باشید، آلودگی موجود بر روی میلگرد باعث کاهش کیفیت رزوه‌زنی می‌شود. سپس، میلگردها را به اندازه لازم برش بزنید؛ طول میلگرد باید تا حدی باشد که رزروه‌ها به صورت کامل ایجاد شوند. درنهایت، باید لبه‌های میلگرد را توسط فرز یا سمباده صاف کنید؛ چراکه احتمال آسیب به دستگاه رزوه‌زنی در صورت تیز بودن لبه‌های میلگرد وجود دارد.

2. تنظیم دستگاه رزوه‌زنی

مرحله دوم مربوط به تنظیم دستگاه رزوه‌زنی می‌شود. در این مرحله، ابتدا نوع رزوه مورد نظرتان را انتخاب کنید و آن را بر روی دستگاه، تنظیم نمایید. معمولا، رزوه را از نوع متریک در نظر می‌گیرند. سپس، به سراغ تنظیم قطر و طول رزوه بر روی دستگاه بروید. قطر رزوه بایستی با قطر میلگرد همخوانی داشته باشد و طول رزوه هم با توجه به مدل اتصال و کاربرد آن در نظر گرفته شود. در آخر، باید سرعت چرخش و فشار دستگاه را تنظیم کنید. این مورد هم باید با در نظر گرفتن مدل میلگرد و نوع رزوه انتخاب شود. توجه داشته باشید که سرعت و فشار زیاد، ممکن است ساختار میلگرد را خراب کند.

3. رزوه‌زنی میلگرد

بعد از انجام تنظیمات لازم دستگاه، نوبت به مرحله رزوه‌زنی می‌رسد. دراینجا، باید میلگرد را در دستگاه قرار دهید. درواقع، مقطع باید در مرکز دستگاه به صورت محکم قرار بگیرد. سپس، دستگاه را جهت انجام عملیات رزوه‌زنی روشن کنید. در زمان کار هم باید به عملکرد دستگاه نظارت داشته باشید تا در صورت ایجاد مشکل نسبت به توقف آن اقدام کرده و از بروز آسیب‌های جدی جلوگیری نمایید. لازم به ذکر است قیمت میلگرد به صورت مستقیم تحت‌تاثیر مخارج رزوه‌زنی قرار نمی‌گیرد. درواقع، این فرآیند به صورت غیرمستقیم بر هزینه استفاده از میلگردها تاثیر می‌گذارد.

انواع میلگرد رزوه

 

میلگرد رزوه تحت روش‌های مختلفی ایجاد می‌شود و انواع مختلفی دارد. در ادامه روش‌های رزوه میلگرد را معرفی کرده‌ایم:

رولینگ

میلگردهای رزوه شده توسط دستگاه رولینگ از کیفیت بالایی برخوردار هستند. در این روش، میلگردها با عبور از غلطک‌های دستگاه، تحت فشار و چرخش قرار می‌گیرند و رزوه بر روی سطح آن‌ها ایجاد می‌شود. تکنیک رولینگ، دقت و سرعت بالایی دارد و مقاومت میلگرد را حفظ می‌کند و همین‌طور نیازی به براده‌برداری ندارد.

حدیده کاری

میلگردهای رزوه شده با حدیده‌کاری قیمت مناسبی دارند. درواقع، حدیده یک ابزار دستی است که دندانه‌های رزوه‌ای دارد. این دندانه‌ها با چرخیدن بر دور میلگرد باعث رزوه‌کاری آن می‌شوند. همچنین، با این ابزار می‌توان همزمان کار براده‌برداری هم انجام داد. درکل، حدیده‌کاری تکنیک سنتی، ساده‌ و مقرون‌به‌صرفه‌ای است.

قلاویز کاری

استفاده از قلاویزکاری در انواع استاندارد میلگرد امکان‌پذیر است. این تکنیک جهت ایجاد رزوه درون سوراخ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و برخی مواقع نیز برای رزوه‌کاری میلگردهای توخالی به‌کار گرفته می‌شود. قلاویز به‌عنوان یک ابزار دستی دندانه‌های رزوه‌ای دارد. این ابزار در درون سوراخ میلگرد می‌چرخد و رزوه‌هایی را ایجاد می‌کند. درمجموع، قلاویزکاری از دقت و کیفیت بالا برخوردار است. درهرصورت، استفاده از میلگرد رزوه شده یا میلگرد کمرکش دارای کیفیت بالا می‌تواند بر استحکام کار بیفزاید.
انواع دستگاه رزوه زن

دستگاه رزوه میلگرد تحت مدل‌های مختلفی تولید می‌شود و هرکدام از آن‌ها کاربردهای مشخصی دارند. در قسمت زیر، به معرفی انواع دستگاه رزوه‌زن و کاربردهای آن‌ها پرداخته‌ایم:

دستگاه رزوه‌زن دستی: این دستگاه تنها با یک هندل کار می‌کند و جهت پروژه‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد.
دستگاه رزوه‌زن برقی: این دستگاه با بهره‌گیری از موتورهای الکتریکی اقدام به رزوه‌زنی می‌کند و دارای دقت و سرعت بالایی است. از دستگاه‌های برقی می‌توان در پروژه‌های متوسط و بزرگ استفاده کرد.
دستگاه رزوه‌زن هیدرولیکی: همان‌طور که از نامش پیداست، فرآیند رزوه‌زنی را با فشار هیدرولیکی انجام می‌دهد. از دستگاه‌های هیدرولیکی اغلب جهت پروژه‌های بزرگ نیازمند به دقت بالا استفاده می‌کنند.

نظری یافت نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی