خمکاری پروفیل و روش‌های انجام آن

خمکاری پروفیل و روش‌های انجام آن

خمکاری پروفیل و روش‌های انجام آن


خمکاری پروفیل و روش‌های انجام آن

خمکاری پروفیل با کمک روش‌های متعددی روی انواع پروفیل صورت می‌گیرد. لذا همانطور که می‌دانید؛ در صنایع مختلفی بهره‌مندی از پروفیل، به طور گسترده صورت می‌گیرد. در واقع، به همه مقاطع فولادی که توخالی باشند، پروفیل می‌گویند. در ساختمان سازی و صنعت‌های دیگری مثل ماشین سازی، از این محصول استفاده می‌شود. با توجه به کاربردهای زیاد این محصول، خمکاری پروفیل نیز به طور گسترده‌ای صورت می‌گیرد.
برای زاویه دادن به فلز و تولید قطعات مورد نیاز، صنعتگران به کمک دستگاه خمکاری این مقطع فولادی، دست به خم کردن آنها زده و محصولات جدیدی را تولید می‌کنند. انواع پروفیل نیز از همین چرخه پیروی کرده و برای استفاده در صنایع مختلف، نیاز به خمکاری آنها زیاد حس می‌شود. در ادامه به بررسی بیشتر انواع پروفیل‌ها و فرآیند خمکاری آنها می‌پردازیم.

 

خمکاری پروفیل چیست؟

خمکاری پروفیل فرایندی است که برای افزایش سهولت کار مورد نظر انجام می‌شود، طی این فرایند تمامی قوطی ها تحت تاثیر نیروی مکانیکی واردشده تغییر فرم داده خواهند شد.
حجم انعطاف پذیری محصول فوق به درصد کربن استفاده شده در ساختار این مقطع فولادی بستگی دارد، هرچقدر میزان کربن بیشتر باشد، محصولی شکننده تر و سخت تر تولید می‌کند. خمکاری معمولا به دو صورت گرم و سرد انجام می‌شود، محصولاتی که سخت و شکننده هستند به صورت نورد گرم و پروفیل‌هایی که درصد کربن اندکی دارند با نورد سرد خمکاری خواهند شد.

بررسی انواع پروفیل

این محصول در بازار انواع مختلفی دارد و در ابعاد مختلف به تولید می‌رسد. اما رایج‌ترین نوع آن، قوطی ساختمانی، صنعتی و مبلی هستند که بیشتر از سایر آنها، مورد استفاده قرار می‌گیرند. این محصول به دو روش مستقیم و غیر مستقیم، تولید می‌شود.

روش مستقیم آن، به این صورت است که ورق فولادی، مستقیما شکل داده شده و به یک قوطی تبدیل می‌شود. اما در روش غیر مستقیم، برای تولید پروفیل، ابتدا لوله را تولید کرده و در طی فرآیندی، آن را زاویه داده و به شکل قوطی درمی‌آورند.

به طور کلی، انواع پروفیل‌ها به شرح زیر هستند:

• باز: این نوع شامل محصولاتی مثل تسمه، نبشی، تیرآهن، ناودانی، میلگرد و … می‌شود.
• بسته: این نوع محصول که به شکل توخالی است، شامل محصولاتی همچون قوطی، پروفیل درب‌های کرکره برقی، پروفیل در و پنجره و … می‌شود.

پروفیل‌ها چه کاربردهایی دارند؟

همانطور که اشاره کردیم، از مقاطع فولادی فوق در انواع صنایع استفاده می‌شود. برای همین فرآیند تولید و خمکاری آنها، از اهمیت زیادی برخوردار است. برای مثال پروفیل‌هایی که به شکل قوطی بوده و مقاطع کوچکی دارند، در ساخت نرده‌های فلزی، در و پنجره، خودروسازی و … استفاده می‌شوند.
قوطی‌های مربعی که مقاطع بزرگ‌تری داشته و به اسم ستون شناخته می‌شوند، در صنایع دیگری همچون ساختمان سازی، اسکلت ساختمان‌ها، ساخت شاسی تریلرها و … مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع روش‌های خمکاری پروفیل

همانطور که اشاره کردیم، از این مقطع فولادی در صنایع مختلفی از جمله ساختمان سازی به شکل گسترده‌ای استفاده می‌شود. برای اینکه بتوان قطعات مختلف و مورد نیاز صنایع را از پروفیل، تهیه کرد، باید دست به خمکاری آن زد. علاوه بر این باید از قیمت پروفیل به صورت روزانه اطلاع داشت، در این فرآیند نیز، عملیات مختلفی از جمله جوشکاری، خمکاری، برشکاری و مونتاژ صورت می‌گیرد. خمکاری این فلزات، هم برای زاویه دادن به آن و گاهی برای زیبایی آن انجام می‌شود. علاوه براین خمکاری پروفیل تحت تکنیک‌های مختلفی نظیر سرد، القایی حرارتی و همین‌طور، رول یا غلطکی صورت می‌گیرد که در ادامه با هرکدام از این روش‌ها به صورت کامل آشنا خواهید شد:

نظری یافت نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی