تفاوت ناودانی upa و unp
مقاطع فلزی، در ساخت و ساز و سایر صنایع، کاربرد فراوانی دارند. هر یک از مقاطع و پروفیل ها، به واسطه شکل هندسی سطح مقطع خود، دارای کاربردهای مختلفی هستند. یکی از انواع مقاطع فلزی، پروفیل ناودانی می باشد. ناودانی در دسته پروفیل های باز قرار می گیرد، زیرا سطح مقطعش بسته نیست. سطح مقطع ناودانی ها، از سه جز تشکیل شده است. ضلع بلندتر این مقطع “جان” پروفیل نام دارد که به دو ضلع کوچک تر به نام “بال”، متصل شده است. ناودانی ها از نظر شکل ظاهری و خواص مکانیکی به چند دسته، تقسیم بندی می شوند که هر یک دارای کاربردی خاص در صنعت هستند. دو نوع متداول ناودانی ها عبارتند از ناودانی های upa و unp. در این مقاله ما به بررسی تفاوت ناودانی upa و unp می پردازیم و خواص و ویژگی ها و قیمت ناودانی را زیر ذره بین قرار خواهیم داد.
انواع ناودانی از نظر روش ساخت
ناودانی یکی از مقاطع فلزی است که در صنایع مختلف به خصوص صنایع ساخت و ساز، کاربرد فراوانی دارد. ناودانی در مواردی چون ساخت چهارچوب درب، تابلوهای برق، ماشین آلات صنعتی، قاب ها و پایه ها، مورد استفاده قرار می گیرد. از ناودانی های استیل در صنایع غذایی و کاربری هایی که رطوبت محیط زیاد است، استفاده می شود. استفاده از ناودانی های آلومینیومی نیز به دلیل وزن کم و استحکام بالا، در ساخت قاب های درب و پنجره، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ناودانی ها را از جنبه های مختلف می توان دسته بندی کرد که در ادامه به ذکر این دسته ها می پردازیم.
علیرغم تفاوت ناودانی upa و unp همه ناودانی ها به دو روش تولید می گردند. روش اول، روش پرس است که به ناودانی های تولید شده با این روش، ناودانی پرسی گفته می شود. در این روش، ورق خام پس از برش به ابعاد موردنظر، در قالب های پرسی قرار گرفته و تحت نیروی زیاد قالب پرس، خم شده و به شکل مورد نظر می رسد. نوع دوم ناودانی ها، ناودانی فابریک است. برای تولید این نوع ناودانی، عملیات نورد بر روی تسمه فلزی صورت می گیرد و ورق به شکل ناودانی در می آید. عملیات نورد ناودانی، هم به صورت گرم و هم به صورت سرد انجام می شود که هریک دارای تفاوت هایی می باشد که بحث درباره آن، از حوصله این مقاله خارج است.
انواع ناودانی از نظر مشخصات ظاهری
از نظر شکل مقطع ناودانی ها، می توان آنها را به دو دسته U شکل و C شکل تقسیم بندی کرد. در ناودانی U شکل، ابعاد بال های ناودانی، نسبت به جان آن، کمی بزرگ تر است. در حالی که در ناودانی های C شکل، طول جان، از طول بال ها بزرگتر می باشد. همچنین از نظر شکل ظاهری، ناودانی ها دارای دو نوع مشبک و ساده هستند. از نوع مشبک در ساخت قفسه ها و قاب ها استفاده می شود. ناودانی ها از نظر وزن نیز به دو دسته ناودانی های سبک و سنگین تقسیم بندی می گردند. بر این اساس، دو ناودانی upa و unp در بازار موجود هستند. در ادامه به توضیح هریک از این دو مدل و همچنین تفاوت ناودانی upa و unp می پردازیم.
نظری یافت نشد.