مشخصات میلگرد a1 ،a2 ،a3 و تفاوت آن‌ها

مشخصات میلگرد a1 ،a2 ،a3 و تفاوت آن‌ها

مشخصات میلگرد a1 ،a2 ،a3 و تفاوت آن‌ها


مشخصات میلگرد a1 ،a2 ،a3 و تفاوت آن‌ها

میلگرد یکی از پرکاربردترین و متنوع‌ترین مصالح ساختمانی است. به دلیل همین تنوع، تنها با آگاهی از مشخصات میلگرد است که می‌توان، مناسب‌ترین نوع آن را برای پروژه خود انتخاب کرد. کاربرد اصلی میلگرد در بالا بردن مقاومت کششی بتن در ساختمان یا هر سازه دیگری است. این متریال، همچنین، تأثیر به سزایی در بالا رفتن مقاومت ساختمان در حوادثی مانند زلزله و آتش‌سوزی دارد.
بااینکه جنس پایه همه میلگردها از فولاد است اما مشخصات میلگرد، تنها به جنس آن بستگی ندارد. قطر، درصد آلیاژ، نوع آج و غیره مواردی هستند که کیفیت و کارایی میلگرد را مشخص می‌کنند.
حال سؤال اینجاست که چگونه می‌توان، مشخصات میلگرد را تشخیص داد. پاسخ به این سؤال، موضوع اصلی این مقاله است. پیش از آن اما لازم است که با مشخصات ذاتی این محصول فولادی آشنا شویم. پس‌ازآن به استانداردهای تعیین مشخصات میلگرد، خواهیم پرداخت. درصورتی‌که قصد تهیه میلگرد برای پروژه ساختمانی خود را دارید، خواندن این مقاله را به شما توصیه می‌کنیم.

مشخصات مکانیکی میلگرد

میلگرد به دلایل مختلف از جمله روش ساخت، جنس آلیاژ، شکل ظاهری و دیگر عوامل، ویژگی‌های خاصی دارد. به مجموع این ویژگی‌ها، مشخصات مکانیکی میلگرد گفته می‌شود. به دلیل اهمیت بحث خوردگی در میلگرد آن را در بخش جداگانه‌ای، بعدازاین بخش، مفصلاً توضیح داده‌ایم. بقیه مشخصات مکانیکی میلگرد را در این بخش، بررسی می‌کنیم. لازم به ذکر است که تمامی مشخصات مکانیکی میلگرد از همه جهات آن به یک اندازه و با یک کیفیت عمل می‌کنند.
مشخصات میلگرد از نظر رسانایی و مغناطیسی

یکی از مشخصات میلگرد معمولی، رسانایی الکتریکی و مغناطیسی آن است. به همین دلیل برای برخی از پروژه‌ها، مانند تأسیسات تحقیقاتی با تجهیزات الکترونیکی بسیار حساس یا اتاق‌های تصویربرداری پزشکی، بهتر است از انواع پیشرفته‌تر میلگرد استفاده شود.
یکی از مشخصات میلگرد FRP که از مواد غیرفلزی و الیاف شیشه ساخته‌شده‌، رسانایی الکتریکی پایین و غیر مغناطیسی بودن آن است. این میلگرد در کنار میلگرد فولادی ضدزنگ برای چنین پروژه‌هایی مناسب است.

خواص ارتجاعی میلگرد

یکی دیگر از مشخصات میلگرد، خاصیت ارتجاعی آن است که با واحد psi بیان می‌شود. این مشخصه برای بسیاری از میلگردهای نسبتاً بالایی است و ارتجاعی بودن بالای میلگرد را نشان می‌دهد. همچنین، یکی دیگر از مشخصات میلگرد، این است که خواص کشسانی یکسانی را تحت بارهای کششی و فشاری از خود نشان می‌دهد.

کشش طول تحت بار و تنش کششی

یکی از مشخصات میلگرد این است که در شرایط اضافه‌بار، ترک‌های کوچکی را در سازه بتنی ایجاد می‌کند. این پدیده به علت کشیدگی میلگرد تحت بار، اتفاق می‌افتد. این ترک‌ها به سازندگان این هشدار را می‌دهند که وزن سازه زیاد است. در غیر این صورت، هیچ علائمی پیش از ریزش سازه در بتن مشاهده نمی‌شود. همچنین، به حداکثر میزان نیرویی که می‌توان میلگرد را تحت کشش آن قرار داد، تنش کششی یا مقاومت کششی میلگرد می‌گویند.

تنش تسلیم

تنش تسلیم یکی از مشخصات میلگرد است که به حداکثر نیرویی که بر واحد سطح می‌توان به میلگرد وارد کرد، گفته می‌شود. درصورتی‌که نیرو از آن نقطه به بعد افزایش پیدا کند، میلگرد تغییر شکل خواهد داد. تا قبل از این نقطه، میلگرد از خود خاصیت ارتجاعی نشان خواهد داد اما پس‌ازآن، برای همیشه تغییر شکل می¬دهد. تنش تسلیم با واحد ksi نشان داده می‌شود و برای انواع میلگرد در بازه 40 تا 100 ksi قرار دارد.
مشخصات میلگرد از نظر حرارتی

ضریب انبساط حرارتی میلگرد، بسیار نزدیک به بتن است. به همین دلیل هم تنش یا انحرافی در هنگام گرم یا سرد شدن سازه بتنی در میلگرد اتفاق نمی¬افتد. بااین‌حال، هر میلگرد بسته به آلیاژی که در آن استفاده‌شده، دارای ضریب انبساط حرارتی مخصوص به خود است. این ضریب، باید تا جای ممکن به ضریب انبساط حرارتی بتن نزدیک باشد. در غیر این صورت به دلیل مقاومت کششی پایین بتن، بتن ترک خرده و پوسته‌پوسته می‌شود.

شاخص حفظ استحکام میلگرد

یکی از خواص و مشخصات میلگرد این است که در برابر آتش و حرارت بسیار بالا می‌تواند به‌خوبی استحکام خود را حفظ کند. به همین دلیل، استفاده از میلگرد موجب استحکام سازه در برابر آتش‌سوزی می‌شود. همچنین، در صورت آتش‌سوزی و تخریب سازه از روی میلگردهای به‌جامانده می‌توان، سازه را بازسازی کرد.

نظری یافت نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی