چرا پروفیل زد پرلین؟ انواع، کاربردها و مزایای آن را کشف کنید

چرا پروفیل زد پرلین؟ انواع، کاربردها و مزایای آن را کشف کنید

چرا پروفیل زد پرلین؟ انواع، کاربردها و مزایای آن را کشف کنید


چرا پروفیل زد پرلین؟ انواع، کاربردها و مزایای آن را کشف کنید

پروفیل‌ها به عنوان مصالح ساختمانی در ساخت انواع سازه‌ها به کار می‌روند؛ بنابراین با توجه به کاربردی که دارند در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرند. مشتریان نیز با توجه به نوع نیاز و محل اجرای پروژه، نوع پروفیل را تعیین کرده و سفارش می‌دهند. پروفیل‌ها دارای استانداردهایی هستند که در همه کشورها این استانداردها رعایت می‌شوند. ایران نیز از جمله کشورهایی است که طبق استانداردهای اروپایی پروفیل‌ها را تولید می‌کند.

پروفیل زد پرلین نیز در دسته پروفیل‌های باز قرار دارد و طبق استانداردها تولید می‌شود. بر روی این پروفیل امکان ایجاد سوراخ و برش طبق سفارش مشتری وجود دارد. در ساخت سازه‌ها، اسکلت آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است و باید در کنار هزینه‌ها، به نوع محل ساخت‌وساز نیز توجه داشت. محل ساخت‌وساز ممکن است زلزله‌ خیز باشد و پروفیل زد پرلین برای اجرای سازه‌ها در این نواحی به دلیل استحکام بالا و سبکی، بسیار مناسب است. حال برای اینکه با انواع پروفیل و به خصوص پروفیل زد پرلین بیشتر آشنا شوید، با ما همراه باشید.

پروفیل چیست و در کجاها کاربرد دارد؟

پروفیل‌ها می‌توانند از جنس آهن، فولاد، استیل و آلومینیوم باشند که طی فرایندهایی، شکل موردنظر بر روی آن‌ها پیاده می‌شود. در ساخت انواع سازه‌ها از پروفیل‌ها استفاده می‌کنند؛ بنابراین برای هر کاربری، پروفیل مخصوص تولید می‌شود. پروفیل‌ انواع مختلفی از نظر جنس، نحوه ساخت و شکل ظاهری دارد. با شناخت آن‌ها به راحتی می‌توان به نوع پروفیل موردنیاز خود دسترسی داشت.

از جمله کاربرد پروفیل‌ها می‌توان به: تولید نرده‌های فلزی، ساخت در و پنجره‌های فلزی به خصوص آهنی و آلومینیومی اشاره کرد. همچنین نرده‌کشی‌ مکان‌های مختلف مانند پیاده‌روها و زمین‌های کشاورزی که به صورت محصور هستند، از جمله کاربردهای دیگر پروفیل‌ها شمرده می‌شود. پروفیل‌هایی که دارای شکل هندسی مربعی و مستطیلی با سطح مقطع بزرگ هستند، برای ساخت اسکلت فلزی و ستون در سازه‌ها به کار می‌روند. این پروفیل‌ها را تحت عنوان ستون یا تیر می‌شناسیم. همچنین پروفیل‌های دارای سطح مقطع مربعی شکل، در خودروسازی و ساخت پایه‌های میز و صندلی کاربرد زیادی دارند. اگر مایل‌اید بیشتر با این مقطع فولادی آشنا شوید می‌توانید به مقاله پروفیل چیست و انواع آن مراجعه کنید

پروفیل زد پرلین چیست؟

پروفیل زد (Z) یا زد پرلین (Z-Bar) در دسته پروفیل‌های باز قرار می‌گیرد. شکل Z مانند، دلیل نام‌گذاری این پروفیل است. همچنین در نقشه‌های مهندسی، پروفیل زد پرلین را با حرف Z نشان می‌دهند. این پروفیل، ورق فولادی نورد شده است که از ورق سیاه با ضخامت کم بین یک تا سه میلی‌متر تولید می‌شود. غلتک‌هایی برای شکل‌دهی پروفیل زد به شکل پرلین، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پروفیل زد پرلین با توجه به نوع کاربرد، احتیاجی به محافظت اضافی ندارد؛ ولی می‌توان بر روی سطح آن‌ها با رنگ، روکشی ایجاد کرد. همچنین پروفیل زد برای اینکه طول عمر زیادی داشته باشد، تحت فرایند گالوانیزه شدن قرار می‌گیرد.

پروفیل Z حداکثر با طول 1600 سانتی‌متر تولید می‌شود. همچنین حداکثر میزان جان و بالی که برای این نوع پروفیل در نظر گرفته می‌شود، به ترتیب 40 و 10 سانتی‌متر است. حداکثر سختی‌ برای پروفیل زد پرلین به هنگام تولید، سختی ST37 تعریف می‌شود.

 

لبه‌های پروفیل زد پرلین، بال و مابین دو بال، جان نامیده می‌شود. سایز پروفیل زد بر اساس اندازه جان اندازه‌گیری می‌شود و در ادامه خواهید دید که انواع پروفیل زد براساس سایز دسته‌بندی می‌شوند. بال از دو قسمت تشکیل می‌شود. به طور معمول در همه پروفیل‌های زد، اندازه این قسمت‌ها، 2.5 در 5 سانتی‌متر است. ولی ممکن است پروفیل وارداتی، به خصوص از کشور چین، دارای اندازه بال‌های متفاوتی باشد.

پوشش ضدرطوبت نام دیگری است که برای پروفیل زد پرلین استفاده می‌کنند. همچنین نام بردن از اسامی کارخانه‌هایی که تولید پروفیل زد دارند، در این قسمت خالی از لطف نیست. پروفیل زد آسیا، لوله پروفیل حدادگستر و تعدادی دیگر از واحدها که در صنعت تولید پروفیل زد فعالیت دارند، از مهم‌ترین بخش‌های تولیدی این محصول هستند.در بعضی مواقع بنا به درخواست مشتری، زاویه بین دو بخش بال در پروفیل زد باز است. ولی در حالت کلی، پروفیل‌ زد پرلین زاویه نود درجه دارد.

نظری یافت نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی