راهنمای خرید سپری آهنی
سپری آهنی یک پروفایل T مانند است که در صنایع مختلف اعم از ساختوساز، سقفهای شیشهای، گلخانهها، سدسازی، ستونها، خرپاها و غیره کاربرد دارد. این پروفیل در ساختمانهای مدرن کاربرد گسترده دارد و بهترین جایگزین برای ساختمانهایی است که با مصالح سنتی مانند آجر و سیمان سروکار دارند. سپری آهنی از نظر ظاهری دارای بال و جان است و در ضخامتها، وزنها و طولهای مختلف تولید و روانه بازار میشود. این پروفیل استاندارهای خاص خود را دارد و جهت نگهداری باید بهدور از رطوبت، گردوغبار و نور خورشید باشد. برای خرید سپری آهنی میتوانید از راهنماییهای کارشناسان تامین فولاد استفاده کنید و خریدی مطمئن و باکیفیت را تجربه فرمایید.
نکات مهم پیش از خرید سپری آهنی
پیش از خرید سپری آهنی نیاز است که با این پروفیل پرطرفدار بیشتر آشنا شویم. در این بخش، به نکات مهم در این باره اشاره میکنیم:
انواع سپری آهنی
بررسی انواع سپری آهنی و کاربرد آنها
سپری آهنی در واقع نوعی پروفیل آهنی است که با نامهای پروفیل T و یا IRON TRIPETALOUS نیز شناخته میشود. سپری همچنین میتواند از جنسهای فولاد یا آلومینیوم نیز ساخته و روانه بازار شود. این پروفیل در طبقهبندی پروفیلهای باز قرار میگیرد و شکلی شبیه حرف T در زبان انگلیسی دارد.
این سپریها را بر اساس ظاهرشان به دو صورت میتوان دستهبندی کرد. طبق استاندارد اشتال، سپریها به دو نوع زیر طبقهبندی میشوند:
سپری آهنی لبهگرد با اندازه سپری ۳۰ تا ۱۴۰ میلیمتر
سپری آهنی لبه تیز با اندازه سپری ۲۰ تا ۴۰ میلیمتر
در یک دستهبندی دیگر، سپریها بهصورت زیر دستهبندی میشوند:
سپری آهنی که عرض آن دو برابر ارتفاع آن است.
سپری آهنی که عرض و ارتفاع آن از اندازه یکسانی برخوردار هستند.
سپری آهنی که ارتفاع آن بسیار بیشتر از عرض آن است.
در هنگام خرید سپری آهنی باید دانست که سپریهای آهنی به دو نوع فابریک و نوردی نیز طبقهبندی میشوند. تفاوت این دو در وزنشان است؛ سپری آهنی نوردی سبکتر و بنابراین ضعیفتر از سپری آهنی فابریک است.
کاربردها
ازجمله موارد کاربرد سپری آهنی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از این پروفیل در صنعت ساختمانسازی و در ساخت ستونها و خرپاها، در و پنجرهها، اتصالات پلها به ستونها، سقفهای شیشهای، نمای خشک ساختمان و غیره استفاده میشود.
این سپری در ساخت اسکلت و سقف گلخانهها و پارکینگها و ساخت نماهای شیشهای کاربرد دارد. در واقع وقتی نیازی نیست که سقف با سیمان و آجر پر شود، استفاده از سپری آهنی در اولویت قرار میگیرد. این امر به این علت است که این پروفیل، در سقفها و نماهای شیشهای بهخوبی میتواند بهعنوان تکیهگاه اصلی در نظر گرفته شود.
از آنجایی که سپریها میتوانند بهراحتی نقش تقویتکنندگی در سازه داشته باشند و وزن سازه را تحمل کنند، در صنایع سدسازی نیز کاربرد گسترده دارند.
بررسی کاربرد سپری آهنی
بررسی سایز سپری آهنی
سپریهای آهنی دارای استانداردهای مختلف هستند. طبق استاندارد DIN آلمان، برای سپریهای آهنی سایزهای 3 تا 14 تعریفشده است. در هنگام نامیدن سپریها، اندازه لبه آنها (عرض بال آنها) را ملاک قرار میدهند. به این طریق، سپری که اندازه لبه آن (عرض بال آن) 30 میلیمتر باشد، سپری 3 نامیده میشود. از بین تمامی سایزهای سپریها، سایزهای 3، 4 و 5 پرفروشترین و پرکاربردترین آنها هستند.
بررسی ابعاد سپری آهنی
تمامی پروفیلها در ضخامتهای مختلف تولید و روانه بازار میشوند. ضخامت سپریهای آهنی نیز بین 0.9 تا 2.5 میلیمتر متغیر است. از این بین، سپریهای با ضخامت 2 میلیمتر، کاربردیتر هستند و طرفداران بیشتری دارند. سپریها را در طولهای 6 تا 12 متر میسازند. اما خوشبختانه این امکان وجود دارد که موقع سفارش و خرید سپری آهنی بتوانید سفارش خود را شخصیسازی کنید.
بررسی سایز سپری آهنی
بررسی کیفیت و استاندارد سپری آهنی
برای هر کسی مهم است سازهای که میسازد، از استحکام و کیفیت بالایی برخوردار باشد. برای داشتن یک سازه مستحکم و پایدار، نیاز است از مصالح مرغوب استفاده شود. بنابراین کیفیت سپری آهنی به کار گرفتهشده در ساخت سازهها، اهمیت ویژهای پیدا میکند. برای این منظور، استانداردهایی جهت تولید سپریهای آهنی وجود دارد که عبارتاند از:
استاندارد DIN EN 10055
استاندارد DIN 59051
استاندارد DIN 1022
بررسی وزن سپری آهنی
وزن سپری آهنی فاکتور مهمی است که در تمامی مراحل ساخت سازه، از طراحی گرفته تا خرید سپری آهنی و استحکام سازه نقش اساسی دارد. وزن سپری آهنی کمیتی است که به جنس و اندازه پروفیل موردنظر بستگی دارد. برای به دست آوردن وزن سپری آهنی، مانند سایر پروفیلها، نیاز به دانستن چند فاکتور داریم. نیاز است حجم پروفیل و چگالی جنس آن را داشته باشیم. فرمول اندازهگیری و محاسبه وزن سپری آهنی بهصورت زیر است:
وزن سپری آهنی = (ضخامت بال * اندازه بال) + (ضخامت جان * اندازه جان) * طول شاخه * 7850
در محاسبه این فرمول باید به دو نکته مهم توجه داشت. اولین نکته این است که در این فرمول پارامترهای سطح مقطع را باید برحسب میلیمتر وارد کرد. نکته دوم این است که عدد 7850 در این فرمول، در واقع چگالی آهن است. اگر سپری از جنس دیگری ساختهشده باشد، باید این عدد عوض شود.
نظری یافت نشد.