بازیافت فولاد
بازیافت فولاد فرآیندی است که می توان با استفاده از آن مقاطع فولادی ضایعاتی را بازیافت کرد و از آن ها دوباره استفاده کرد،که همین فرایند باعث صرفه جویی در مصرف انرژی (آب ،برق..) ،کاهش آلودگی هوا و آب (محیط زیست ) و همین طور باعث اشتغال زایی می شود .
در بازیافت فولاد ضایعات را ذوب کرده و ناخالصی آنرا کاملا جدا میکنند و آلیاژ آن را متناسب با محصول بعدی تنظیم میکنند .میلگردهایی که از ضایعات آهن می سازند دارای آج می باشند. عملکرد و شکل آن ها همانند ،میلگرد تولید شده از شمش می باشد .
به گفته : recycle-more.co.uk :
Steel is 100% recyclable
ترجمه : فولاد ۱۰۰% قابل بازیافت است
تاریخچه بازیافت فولاد
بازیافت ضایعات آهن آلات تقریباً به حدود چند هزار سال قبل باز می گردد .در ایران باستان وقتی فلزی خراب یا شکسته می شد آن را دوباره ذوب می کردند و از آن یک قطعه جدیدی می ساختند .کارشناسان اقتصادی معتقد هستند که در جنگ جهانی اول و دوم بازیافت کردن فلزات مرحله جدیدی را شروع کرده است.
کشورهایی که درگیر جنگ بودند برای کم کردن هزینه ها فلزات را جمع آوری می کردند تا آن ها را بازیافت کنند .در همین حین ،افراد زیادی درباره بازیافت آموزش دیدند و بازیافت کاغذ و فلز را شروع کردند و فرهنگ بازیافت در بین مردم شناخته شد و استفاده از آن رواج پیداکرده است .
میلگرد بازیافتی
مراحل بازیافت فولاد
همان طور که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد ارزش بالای فولاد باعث می شود که بازیافت آن به صرفه باشد و از هزینه های اضافی جلوگیری شود .برای بازیافت کردن فولاد باید در نظر داشت که ضایعات بدون زنگ و یا بتن چسبیده به آن باشد .بازیافت فولاد به طور کلی به پنج مرحله تقسیم می شود، از شما دعوت می کنم در ادامه ،مقاله ما را همراهی کنید .
۱-جمع آوری ضایعات فولاد :باید آهن آلاتی که به شکل ضایعات در آمده در سازه های قدیمی و یا کارخانه های تولیدی جمع آوری شود و هنگام جمع آوری کردن باید به ابعاد و سایز آن ها توجه ویژه داشت.
۲-پردازش ضایعات : در مرحله پردازش آهن آلات از سایر فلزات جدا سازی میشود .در مراکز پیشرفته بازیافت از آهن ربا استفاده می کنند تا ضایعات را از نظر جنس فلز شناسایی کنند .
۳-بررسی و کنترل ضایعات :در سومین مرحله باید اطمینان حاصل کرد که ضایعات بدون زنگ زدگی و بتن و رنگ باشند .در این مرحله با استفاده از فشار هوای داغ یا دستگاه های مکش و ضربه زن ناخالصی های ضایعات تا حد امکان جدا میشود.
۴-پرس و برش ضایعات : در این مرحله ضایعات فولاد خرد شده و سپس به شکل بلوک های بزرگی پرس میشوند تا به محل کوره ذوب منتقل شوند.
۵-ذوب و تولید مجدد : در نهایت ضایعات ذوب شده و سایز ناخالصی آنها جدا میشود .سپس آلیاژ فولاد طبق نیاز تنظیم میشود و عناصر لازم اضافه میگردد .سپس شمش فولاد و مجددا محصول فولادی تولید میگردد.
نظری یافت نشد.